Menu

Alphense Boys woensdagnieuwtjes 15 juni

0 Comment

De familiedag, waarbij de spelers een wedstrijd spelen tegen hun familieleden en trainers en leiders, was weer uitermate gezellig. Vijftien jeugdteams van Alphense Boys maakten gebruik van deze gelegenheid. Wat zullen de vaders en moeders een spierpijn hebben gehad de afgelopen dagen! Maar leuk was het zéker en er is veel gelachen. Dit blijft toch ieder jaar weer een gezellig afscheid van het voetbalseizoen. Lees verder voor de woensdagnieuwtjes.

 • Afgelopen zondag speelden de nieuwe D1 en de nieuwe C2 het toernooi bij CDW. De D1 wòn het toernooi met o.a. een 2-1 winst in de finale op De Foresters D1 (ook 2e divisie).
 • In de poule werd er gelijkgespeeld tegen BFC D1 (2e divisie), daarna met 4-1 gewonnen van WvHEDW D1 en met 6-0 van Houten D1. In de halve finale werd BFC o12 met 6-0 verslagen en in de finale was de ploeg van Sander van der Kleij met 2-1 te sterk voor De Foresters D1. Een uitstekende teamprestatie. Bujo Hegic en Thierry Anthony scoorden ieder vier goals.
 • De C2 nam de plaats in van de nieuwe C1 omdat die op zaterdag al het Rinus Michels toernooi speelden. Vrijwel alle tegenstanders speelden divisie en de eerste jaars van Alphense Boys spelen in de hoofdklasse. In de halve finale moesten (ondanks een groot overwicht van de ploeg van Richard v/d Nieuwendijk) strafschoppen genomen worden om te bepalen wie er naar de finale mocht. Helaas werd die strijd verloren, maar in de wedstrijd om de 3e/4e plaats werd de strafschoppenreeks (opnieuw gelijkspel) gewònnen. Een fraaie 3e plaats dus voor de nieuwe C2.
 • Shijie Hu (ex-Alphense Boys) heeft besloten bij v.v. Woubrugge in het 1e elftal te gaan spelen. Hij heeft onvoldoende tijd (is eigenaar van een cafetaria in Woubrugge) om 2 of 3x te trainen en kan dus niet meer op topniveau spelen. Zaterdagvierdeklasser Woubrugge gaat nu genieten van zijn kwaliteiten.
 • In het amateurvoetbal wordt komend seizoen een transferperiode in de winterstop geïntroduceerd. Spelers met een bij de KNVB geregistreerd contract kunnen van 3 t/m 31 januari naar een andere club overschrijven. Dit geldt dus alleen voor de top van het amateurvoetbal. Voor alle andere clubs blijft de overschrijvingstermijn 15 juni.
 • De KNVB verwerkt jaarlijks 45.000 overschrijvingen in het amateurvoetbal. Vandaag (woensdag) is de deadline voor overschrijvingen in de A-categorie van het amateurvoetbal.
 • Voor het komend seizoen zoeken we nog een trainer en leider voor de nieuwe B3 en B6. Wie wil ons helpen? Mail dan naar: r.martin@casema.nl
 • De ”schietavond’ waarbij de nieuwe teamindelingen worden gepresenteerd aan uitsluitend de trainers en leiders van Alphense Boys, is verplaatst van vrijdag 17 juni naar maandag 20 juni. Alle betrokkenen hebben daarover een email thuis ontvangen. Enige dagen later zullen de nieuwe teamindelingen door Ria Binnekamp en Rob Veenstra dan op de website gezet worden.
 • Wim Versteeg (ledenadministratie) heeft het de afgelopen weken erg druk gehad met de verwerking van de vertrekkende en de komende spelers. Alles gaat met ingang van dit seizoen digitaal, dus dat scheelt zeker wel werk (voor de KNVB!), maar iedere speler die gaat of komt levert Wim toch behoorlijk wat administratief werk op. Met veel geduld voert hij alles perfect uit.
 • Theo van Holstein heeft even ”zomerstop”. Theo heeft het afgelopen seizoen iedere week (en soms wel 2x per week) de lijnen getrokken op onze grasvelden (vier velden + een pupillenveld). Hij heeft dat prima gedaan waarvoor onze dag.
 • Ook de mannen van de dagploeg die iedere dag (!) de kleedkamers schoonmaken, krijgen het wat rustiger. Er zijn nog maar een paar jeugdselectieteams die trainen en een enkele oefenwedstrijd spelen, maar na zaterdag 25 juni is dat ook voorbij.
 • In de A- en C-jeugd van de Alphense Girls zijn nog plaatsen vrij in het nieuwe seizoen. Ben je geboren in 1998/1999/2000 dan wel in 2001/2002/2003 en heb je zin om te gaan voetballen? Stuur dan een mailtje naar girls@alphenseboys.nl en je krijgt z.s.m. bericht van ons.
 • Alphense Boys heeft in het nieuwe seizoen ook weer een Vrouwen 1-team. Al veertien spelers staan te popelen om te beginnen. Er kunnen nog enkele dames bij. Half augustus beginnen de trainingen weer (donderdagavond, 20.00-21.30 uur) en kandidaten kunnen dan vrijblijvend meedoen tijdens de proeftrainingen.
 • In de komende dagen gaan onze onvolprezen hoofdleiders (Inge Sonneveld, Hatim Noura, Dennis Captein en Ron Martin) weer op zoek om bij alle teams voor het volgende seizoen weer trainers en leiders te vinden. Wij hopen dus dat ze niet voor niets bij u aankloppen. Stel u beschikking om een prachtig voetbalseizoen te draaien met het team van uw zoon. Zonder hulp van de ouders kunnen de kinderen niet trainen of spelen. Wij helpen u natuurlijk op ieder vlak.
 • Als u nu al heeft besloten iets te willen doen in de begeleiding van het team van uw zoon of dochter, meldt u dan aan bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Wij gaan dan snel het gesprek met u aan. Het is leuk en dankbaar werk om met een gezellig voetbalteam lief en leed te delen en wij helpen u uiteraard op ieder vlak.
 • Ook als je komend seizoen een willekeurig jeugdteam zou willen trainen (samen met een vriend?) ben je van harte welkom om er eens over te komen praten.
 • Het voetbalseizoen van alle Alphense Boys teams gaat weer van start as de scholen ook weer beginnen. Vanaf maandag 22 augustus gaat het nieuwe trainingsschema dus weer van start.
 • Begin juli zal het bewaarnummer van de Boys magazine weer op de website gezet worden met daarin alle teamindelingen en wetenswaardigheden voor het nieuwe seizoen.
 • Op zondag 21 augustus wordt het ”Jens Toornstra toernooi” weer bij Alphense Boys gehouden. Dat is de traditionele start van het seizoen voor de F en E-pupillen met het grootste eendaagse pupillentoernooi van Nederland. Maar liefst 135 teams zullen de dag te gast zijn bij Alphense Boys. U begrijpt dus dat we op die dag veel hulp kunnen gebruiken. Als u ons wilt helpen, meldt u dan even bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl
 • Ook zoeken wij het komend seizoen nog ouders die af en toe een koffiedienst op zaterdag willen draaien in de kantine of dat op een doordeweekse avond willen doen. We kunnen echt iedere hulp gebruiken en meldt u svp bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl
 • Ook zoeken wij ouders en oudere jeugdspelers die af en toe een wedstrijd willen fluiten. Meldt je aan en als je het leuk vindt, kunnen we ook een scheidsrechterscursus voor je regelen.
 • Mo el Abdalloui, die afgelopen half jaar de trainer/coach was van Alphense Boys B2 én de bewaker was van de speelwijze van de jeugdselectieteams in de onderbouw, wordt komend seizoen trainer van Hollandia B1, die net als Alphense Boys B1 uitkomt in de landelijke 1e divisie.
 • Volgend seizoen staat toch niet de competitie derby in de 2e divisie tussen Alphense Boys A1 en ARC A1 op het programma. ARC A1 zat in de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie (de klasse waar Alphense Boys A1 door de degradatie uit de 1e divisie weer in terecht komt) maar ARC werd vorige week de weg naar de 2e divisie versperd door ACV A1 uit Assen.
 • Het 9e Rinus Michels toernooi dat georganiseerd werd bij Alphense Boys, is gewonnen door AFC. In totaal behaalden de A1, B1 en C1 van AFC 32 punten. Alphense Boys legde beslag op de tweede plek met 26 punten. Zowel in de poule van de A1, als B1 als C1 werd AFC eerste.
 • Bij de A1 verloor Alphense Boys A1 gelijk de eerste wedstrijd tegen AFC met 0-1, maar was eigenlijk de betere ploeg maar wist de kansen niet te verzilveren. Daarna werden er twee wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld waardoor de A1 tweede in de poule werd
 • De B1 verloor òòk de eerste wedstrijd van AFC B1 (1-2) en ook dat was totaal onnodig. Daarna won de B1 alle wedstrijden, scoorde ook het meest (8 goals) maar kwam één punt tekort om poulewinnaar te worden.
 • De C1 presteerde van de Alphense Boys teams het best. In de rechtstreekse confrontatie met AFC C1 kwamen ze 2x op voorsprong (1-0 en 2-1) maar konden dat net niet vast houiden (2-2). Daarna wonnen zowel AFC al;s Alphense Boys de resterende drie wedstrijden maar legde AFC beslag op de eerste plaats vanwege een beter doelsaldo.
 • Een commissie bestaande uit scouts van Feyenoord, Sparta, Vitesse en FC Groningen, maar ook met onze hoofdtrainer Aad v/d Berg, 1e elftal speler Evert Bauman en ex-1e elfalspeler Johan van Capel beoordeelden de beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder en beste aanvaller. Daarbij pakte Alphense Bous twee prijzen.
 • Ot van der Last (Alphense Boys) werd uitgekozen tot beste keeper van het toernooi
 • Yassin Bachar (Alphense Boys C1) werd gekozen tot beste verdediger van het toernooi
 • Beste middenvelder werd Raman Ramkhelawan van AFC B1 en de beste aanvaller werd Adil Ait Ali van AFC C1.
 • Einduitslag:
 • AFC 32 punten
 • Alphense Boys 26 punten
 • Quick’20  11 punten
 • Rohda Raalte  10 punten
 • D”Olde Veste 7 punten
 • Al met al was het een zeer geslaagd toernooi met 6 prima KNVB scheidsrechters, fantastische kantinemensen die een voortreffelijke lunch verzorgden, een enthousiaste omroeper (Jan Overes) die sfeer verhogend werkte en een uitstekende toernooi organisator (Bart vsn IJzendoorn). Over de toekomst van het Rinus Michels toernooi zal over enige tijd overleg gevoerd worden tussen de vijf deelnemende verenigingen
 • Afgelopen zondag (12 juni) stond de beslissingswedstrijd voor promotie naar de zondag 1e klasse tussen TOGB 1 en Hillegom 1 op de agenda. Die wedstrijd werd bij Alphense Boys op het hoofdveld gespeeld en trok zeker 1500 toeschouwers. Het werd een prachtig voetbalspektakel. TOGB kwam met 3-1 vòòr maar het toch iets sterkere Hillegom trok uiteindelijk in de verlenging de verdiende winst naar zich toe (3-5) en promoveert dus naar de 1e klasse en wordt mogelijk een competitie tegenstander van Alphense Boys 1.
 • Remco Donker, Margreth v/d Pijl, Rinus en Marian Ruitenbeek en tal van vrijwilligers hebben zich uit de naad gewerkt en gelopen en zorgden ervoor dat dit een topdag was voor Alphense Boys.
 • Onze dagploeg moest een dag later vòl aan de bak om de enorme puinhoop weer op te ruimen. En dat lukte fantastisch, want maandagmiddag zag ons complex er weer spik en span uit. Klasse mannen van de dagploeg.
 • Wesley Kamping is komend seizoen de assistent scheidsrechter bij Alphense Boys 1. Hij zal de functie overnemen van Patrick de Rijk, Wesley heeft onwijs veel zin in deze nieuwe uitdaging. En kijkt uit naar het seizoen 2016/2017 als grensrechter.
  Op zaterdag 11 juni 2016 moest de wedstrijd tussen TAVV B1 en Alphense Boys B3 overgespeeld worden, nadat de wedstrijd van 30  april ongeldig was verklaard vanwege het ongerechtigd mee laten spelen van twee spelers uit de A-jeugd door TAVV.
 • Er was nog maar 1 punt voor de Boys nodig om kampioen te worden maar het doel van de jongens was om deze wedstrijd te winnen. En zo stonden er 11 gespannen koppies zaterdag op het veld. Het was een pittige wedstrijd waarbij aan beide kanten een gele kaart viel. Robin Verpoort scoorde de 1-0 uit een vrije trap en na de rust scoorde Sander Vos de 2-0 . Tenslotte was het weer Robin  die met een prachtig doelpunt de 3-0 op het scorebord liet verschijnen
 • Nadat Dennis Captein namens de Alphense Boys de jongens gehuldigd had, de flessen champagne rondgespoten waren en de fakkels opgebrand,vertrok de hele stoet terug naar Alphen, om op het terras van de Alphense Boys het kampioenschap te vieren. Namens alle ouders bedank ik Raymond Nulle en Peter de Wit voor het trainen en coachen van dit geweldige team. Ook een klein applausje voor onze trouwste supporters, de opa’s die er iedere week weer bij waren!
 • Alphense Boys geeft in augustus – net als in voorgaande jaren – weer een Seizoengids uit. Hiervoor zijn we o.a. op zoek naar de leukste Boys/Girls-voetbalfoto’s van het afgelopen voetbaljaar. De kampioensfoto, een fraaie passeeractie of juichen na een goal… Stuur je mooiste foto uiterlijk a.s. zondag 19 juni naar Gerard Haverkamp, via secretaris@alphenseboys.nl. Je kunt natuurlijk ook wetransfer gebruiken, maar stuur niet te véél foto’s in. Uiteindelijk is de ruimte in de gids beperkt.
 • Er komt in elk geval een collage van alle kampioensteams in de Seizoengids, dus bij deze de oproep aan die leiders om hun elftalfoto in te dienen.
 • In de A- en C-jeugd van de Alphense Girls zijn nog plaatsen vrij in het nieuwe seizoen. Ben je geboren in 1998/1999/2000 dan wel in 2001/2002/2003 en heb je zin om te gaan voetballen? Stuur dan een mailtje naar girls@alphenseboys.nl en je krijgt z.s.m. bericht van ons.
 • Alphense Boys heeft in het nieuwe seizoen ook weer een Vrouwen 1-team. Al veertien spelers staan te popelen om te beginnen. Er kunnen nog enkele dames bij. Half augustus beginnen de trainingen weer (donderdagavond, 20.00-21.30 uur) en kandidaten kunnen dan vrijblijvend meedoen tijdens de proeftrainingen.
 • Leden, supporters en sympathisanten van Alphense Boys kunnen op zondag 26 juni meedoen aan de jaarlijkse Rabobank Sponsorfietstocht en daarmee geld voor het G-voetbal bij onze club verdienen. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 20, 40, 60 en 100 km. Hoe langer de afstand, hoe groter het sponsorbedrag voor het G-team. Er zijn tal van startplaatsen in de regio. In Alphen zijn dat Wielervereniging Avanti aan de Amerikalaan en AAV’36, de atletiekvereniging aan de Sportlaan. Bij de inschrijving kan je aangeven voor welke vereniging je meedoet. Het inschrijfnummer van Alphense Boys is 172.
 • Begin juli gaat de nieuwe website van Alphense Boys live. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet door webmaster Rob Veenstra. Meer informatie volgt.
 • De ledenraad van de KNVB heeft de aanbevelingen uit en uitvoering van het rapport ‘Winnaars van Morgen’ positief ontvangen. Het rapport beschrijft het innovatieprogramma dat in 2015 en begin 2016 is ontwikkeld door een grote groep vertegenwoordigers uit het Nederlandse voetbal. Een projectteam van de KNVB heeft een groot aantal aanbevelingen gedaan om het Nederlandse voetbal in de totale breedte te ontwikkelen.
 • Onderdeel van het plan ‘Winnaars van Morgen’ is dat er afgelopen seizoen uitgebreid onderzoek is gedaan naar de optimale wedstrijdvormen voor pupillen van onder 6 tot en met onder 12 jaar. Uitgangspunt van het onderzoek is spelplezier en ontwikkeling van het kind zo groot mogelijk maken.
 • Er is hierbij onder andere gekeken naar de afmeting van het veld, het aantal spelers op het veld, het doelformaat, het balformaat, de spelregels en de rol van de scheidsrechter, coach en ouders. Komend seizoen – 2016/’17 – worden de aanbevelingen in samenwerking met verenigingen, verder getest en uitgewerkt in de praktijk.
 • Dit is een oproep aan onze leden van 16 jaar en ouder om mee te doen aan een online onderzoek van het Mulier Instituut, ‘Vrijwilligerswerk en sociale integratie in sportverenigingen in Europa’. De onderzoekers vragen leden van sportclubs in welke mate zij zich verbonden voelen aan de vereniging en of ze vrijwilligerswerk doen. Klik op de volgende link om mee te doen: http://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=GV4E2YQ8111J&b_5=232.0