Menu

‘Aad van den Berg nog niet klaar bij Alphense Boys’

0 Comment


Afgelopen zondagmiddag werd bekend dat Aad van den Berg ook volgend seizoen hoofdtrainer is van Alphense Boys. Dat wordt dan het derde seizoen in Alphense dienst. “Ik ben nog niet klaar, hier”, verklaart hij zijn keuze.

“Een week of twee geleden gaf het bestuur aan dat de club met mij verder wilde. Ik nam even bedenktijd”, vertelt Aad. “OK, de resultaten zijn goed. We hebben in de eerste helft van dit seizoen in dertien wedstrijden een karrevracht van 31 punten behaald. In alle andere competities sta je met zo’n gemiddelde bovenaan. Alleen treffen wij Leonidas dat het óók heel goed doet.” Met drie punten achterstand op de Rotterdammers is de Boys op dit moment nog de enige serieuze achtervolger van de titelfavoriet. De achterstand van de andere ploegen is zo groot, dat een plaats in de nacompetitie al zo’n beetje zeker is voor de Boys.

“Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de resultaten, hè”, vervolgt de trainer over zijn contractverlenging. “Het gevoel moet van twee kanten ook goed zijn. Wel, ik heb het uitstekend naar mijn zin en met elkaar hebben we geconcludeerd dat we op de goede weg. De klik met de spelers is er ook nog steeds. Wisselspelers denker er misschien soms anders over, maar dat hoort erbij. Kijken we naar de groep als geheel, dan doen we het dit jaar heel goed. De samenstelling is goed en de spelwijze ontwikkelt zich goed. We zijn behoorlijk stabiel. Acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen, op één na alle uitwedstrijden gewonnen, vaak de nul gehouden, weinig kaarten… Dat is een positief rijtje, toch?”

“En er zit volgens mij nog heel veel rek in het team. Kortom, ik vind dat ik nog niet klaar ben bij Alphense Boys en wil er alles aan doen om met deze groep gewoon binnen anderhalf jaar de hoofdklasse te halen.” Dat is van meet af aan de inzet van de in Maarsbergen woonachtige trainer geweest. Hij trad aan, nadat Boys 1 in mei 2015 de finale van de nacompetitie bij SDO had verloren. “We raakten daarna een aantal bepalende spelers kwijt, zoals Mustapha Yachou, Pepijn Kooij en Osama Rashid. Beleid van de club is dat we dan zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste doorschuiven. Vorig seizoen waren de meeste verdedigers nog geen 20. Je ziet dat ze nu allemaal alweer een stuk volwassener en geroutineerder zijn. Vorig jaar kwamen we soms net te kort in wedstrijden, nu slepen we ze binnen.”

Op die weg wil de trainer verder. “Ik had even bedenktijd genomen, omdat ik ook graag nog eens een keer het zaterdagvoetbal in wil. Maar op dit moment voelt de Boys voor mij als de juiste keuze. Ik was twee jaar geleden heel trots om hier trainer te mogen worden en dat ben ik nog steeds. Ik ben blij dat de club ook dóór wilde met mij.”