Menu

Vier op een rij voor Boys 1

0 Comment


Alphense Boys boekte zondagmiddag tegen SC Woerden de vierde overwinning op rij en klom daarmee naar de tweede plaats in de Eerste Klasse B. De overwinning was er een met het kleinste verschil dat mogelijk is (1-0) en die kwam ook pas zo’n tien minuten voor tijd tot stand. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft viel er weinig op af te dingen; vóór rust was het zeer matig van Alphense kant. Maurice Kerkhof (foto, Paul Bahlmann) was de match-winner.

In de eerste helft ging er meer mis dan goed aan Alphense kant. Van het plan om Woerden stuk te lopen kwam niets terecht. De Boys liepen vooral achter de blauwwitten aan en het lukte welgeteld één keer om gevaarlijk te worden. In de 23-ste minuut leidde de enige goede aanval over meer dan twee schijven ertoe, dat Maurice Kerkhof vrij voor doelman Dennis Vinken opdook. De keeper pareerde eerst zijn schot en vervolgens ook de rebound. Woerden was voor het overige de betere ploeg en kwam wel herhaaldelijk aan een goede aanval toe. Maar als het echt op afronden aankwam, werden de gasten toch ook zelden gevaarlijk. Een paar keer was het bijna 0-1, maar dan bewees keeper Menno de Jong weer zijn klasse.

Hoe anders ging het in de tweede helft, dankzij de terugkeer van Thom Nouwens in het team. Hij demonstreerde weer de man met het overzicht te zijn, degene die een balletje kan vasthouden als het moet en die vervolgens zo neer te leggen dat een ploeggenoot er echt wat mee kon. Ineens was de passie terug in het Boysspel en Woerden kwam meteen niet meer onder de druk uit. Het leidde na anderhalve minuut al tot een reusachtige kans voor Stanley Mailoa, maar hij mikte over. Zes minuten verder volgde een fraaie goal van Maurice Kerkhof, maar die werd wegens een vermeende overtreding – ten onrechte vonden alle Alphenaren – afgekeurd.

Er was nog een speler bij Alphense Boys die halverwege de wedstrijd officieel zijn terugkeer maakte na langdurig blessureleed, maar Milan van Schaijik mocht daar niet lang van genieten. Hij werd na een kwartier slachtoffer van een flinke charge en moest er geblesseerd weer af. Hopelijk valt zijn enkelblessure mee. Zijn uitvallen haalde het aanvallende ritme uit de thuisploeg en vanaf dat moment kon het weer alle kanten op. Dit evenwicht werd echter tien minuten voor tijd verstoord, toen de Woerdense aanvoerder Ioannis Karafillakus wegens aanhoudend en luidkeels commentaar op de leiding binnen twee minuten tegen twee gele kaarten en dus rood aanliep.

Honderd tellen later was het 1-0. Stanley Mailoa, de Woerdenaar in Alphense dienst die tegen zijn voormalige ploeggenoten geen gelukkige wedstrijd speelde, leverde een gave voorzet af. Maurice Kerkhof rondde met een bijzonder knappe voetbeweging doeltreffend af. Zonder al te grote problemen en ook omdat Woerden leeg gespeeld was, sleepte de Boys de zege over de streep.

Omdat FC Boshuizen verrassend verloor van CVV Zwervers neemt Alphense Boys nu de tweede plaats in. De achterstand op de ongenaakbare koploper Leonidas, dat deze middag de eerste periode veilig stelde, bedraagt wel vijf punten.

Uitslagen 1B

Alphense Boys-SC Woerden 1-0, VELO-DRL 2-1, VOC-Nieuwerkerk 1-0, TAC’90-Poortugaal 4-2, Leonidas-Olympia 4-1, FC Boshuizen-CVV Zwervers 0-1, Laakkwartier-OVV 4-3.

Stand 1B

1.         Leonidas 8-24 (29-10)

2.         Alphense Boys 8-19 (16-10)

3.         FC Boshuizen 8-18 (21-9)

4.         VELO 8-11 (16-13)

5.         Nieuwerkerk 8-11 (14-11)

6.         TAC’90 8-11 (17-16)

7.         SC Woerden 8-11 (14-16)

8.         VOC 8-10 (10-13)

9.         PSV Poortugaal 8-9 (17-19)

10.       CVV Zwervers 8-8 (9-14)

11.       OVV 8-7 (13-17)

12.       Olympia 8-7 (9-15)

13.       DRL 8-7 (14-23)

14.       Laakkwartier 8-5 (13-26)